Her insan mutluluk potansiyeli ile doğar. Bundan dolayıdır ki, çocuğun amacı yalnızca mutlu olmaktır. Bunların başında da en sevdiği varlıkları olan anne ve babasının sevgisi ve ilgisi gelir.

Ancak biz büyükler onların potansiyellerini görmezden gelerek, özgüvenlerini engelliyor, başarı adı altında mutsuz, güvensiz, yalnızca itaat eden robot çocuklar olmalarına neden oluyoruz istemeden.

Oysa,  çocuğun kendi ritmi, kendini inşa eder. Biz yetişkinlerin müdahalesi o mimariyi tahrip edebilir. Çocuğun kendi doğasına uygun planlanmış çevre, onun öz disiplin geliştirmesini sağlar. İlgi ve ihtiyaçlarını iyi bilir. Yaşamını kendi doğasına uygun planlamayı öğrendiği için öz denetim geliştirir.

Sonrası, tam da düşlediğimiz akademik ve hayat başarısı yüksek mutlu ve öz güvenli bir toplum.

Sevgili anne ve babalar; 41 yıllık öğretmenlik tecrübem bana, mutsuz ama akademik başarısı yüksek çocuklar yerine, mutlu, sevgi dolu ve başarılı çocuklar yetiştirmenin elzem ve daha kolay erişilebilir olduğunu öğretti.

Bu düşüncelerle kurduğum okulumuzda hedeflerimizi büyük bir heyecanla ve özveriyle gerçekleştirmenin hazzını yaşıyoruz.  Ümitköy Montessori Koleji ailesi olarak çocuklarımız kendi potansiyellerini başlattığı zaman çok yüksek akademik başarılar elde ediyorlar. Hayranlık ve gururla izliyoruz onları. Onlar da kendilerini!

Kapımızdan giren herkes mutlu olmalı. Elbette ki yaşarken her şey istediğimiz gibi gitmeyebilir. Ama biz problemlerimizi tanımlayıp, nasıl başa çıkabileceğimizi öğrenebiliriz.

Bu da çocuğa özgü aktif, adil bir eğitim anlayışıyla gerçekleşebilir.

Kısacası “İYİ İNSAN” olmak baştaki hedefimiz.

Bütün iyi insanları, iyi insan yetiştirmek amacıyla kurduğumuz okulumuza davet ediyorum. Sohbet için.. Çünkü daha iyisini yapmak için değerli fikirlerinizi önemsiyoruz.

Sağlık ve sevgiyle kalın.

Süreyya NAS

Kurucu Müdür